Desi cel mai adesea preparat in bucatariile japoneze Sushi nu este originar din Japonia ci din Asia de sud-est aparand in secolul IVi.Hr. Pestele crud era tinut la fermentat cu orez cateva luni pt. a fi conservat, iar apoi orezul se arunca. Abia in secolul VIII reteta a ajuns si in Japonia, japonezii preferand insa sa manance si orezul si asa a aparut varianta moderna.
Ingrediente:
-rogojina de bambus
-orez de sushi( foarte important, orezul simplu nu se lipeste)
-otet de sushi
-foi de nori
-somon afumat
-diverse legume, eu am pus ceapa verde si avocado.
-sos de soya
-wasabi
Pe o rogojina de bambus(makisu) asezatio foaie de nori |
Pe foaia de nori se aseaza uniform orezul |
Somonul afumat |
Eu am mai pus ceapa verde si avocado asezate pe lung |
se ruleaza cu grija |
asa arata la sfarsit |
se invelesc si se tin la frigider apoi se taie felii. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu