joi, 28 februarie 2013

The 10 minutes asia soup


Supa asta chinezeasca dureaza exact cum scrie mai sus 10 minute. Copiii mei o mananca cu placere, mai ales Maria care are cam aceleasi gusturi ca si mine.
Ai nevoie de:
-piept de pui pe care l-am taiat intai in felii subtiri apoi feliile in fasii.
-taitei de orez care se fierb separat, in paralel.
-brocoli, morcovi taiati fasiute, ciuperci champignon taiate in patru, fenicul taiat joulien.
-sare si piper.
Intr-o craticioara cu putin ulei de masline se pun fasiile de pui si se prajesc usor dar nu se rumenesc, se lasa doar cat sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga apa clocotita pana sus. Cand incepe sa fiarba dupa2-3 minute se pun toate legumele, se asezoneaza cu sare si piper (eu incerc sa renunt usor la vegeta) si se mai lasa la fiert totul  maxim 5 minute. Cam asta e tot. Intr-un bol sau farfurie se pun intai taitei de orez scursi de apa si peste supa propriu-zisa.
Supa asta o mancam in mall, la un "restaurant" asiatic si imi placea atat de mult, mai ales ca legumele nu erau fierte de tot, aveau inca texura, asa ca intr-o zi m-am pus pe treaba. Chiar imi place!

Un comentariu:

  1. Multumesc Andreea,abia astept sa ma pun si eu pe treaba....

    RăspundețiȘtergere