"Shrimp in crazy water" este o reteta foarte usoara, care se face in 15 minute dar pentru care trebuie sa ai in casa doua ingrediente esentiale: creveti ( foarte important sa nu fie decorticati adica in coaja, chiar daca,sorry, eu am folosit aici decorticati) si fenicul.
Sa le luam pe rand:
-creveti nedecorticati cam 200g
-jumatate de fenicul
-jumatate de ceapa rosie (pt. ca nu este asa de iute ca ceapa alba)
-un catel de usturoi taiat felii
-Pasata (rosii pasate 200ml)
-150ml vin alb
-busuioc proaspat (intotdeauna oriunde este Pasata)
-chili uscat
-sare, piper
-ulei de masline.
In ulei de masline se dinstuie/caleste feniculul & ceapa taiate julien si ustuioiul felii, cam 3-4 minute, apoi se adauga Pasata , un paharel de vin alb si chili uscat, se fierbe cam 5-7 minute, apoi se adauga crevetele si busuioc proaspat si se mai fierbe pana crevetele devine de culoare roz, cam 5-7 minute. Se adauga sare si piper dupa pofta inimii.
Eu intotdeauna mananc cu paine prajita.
O reteta dupa Laura Vitale http://www.youtube.com/watch?v=1EvYWkj67UQ
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu