duminică, 3 martie 2013

Cina de weekend


Cui nu-i place pizza??? Noi facem acasa pizza de multi ani, mai demult framantam aluatul si imi iesea foarte bine, de cand avem aparatul de facut paine adica din 2009 facem aluatul in el pentru ca are program special doar pui toate ingredientele gramada si aparatul face tot. Reteta in schimb cred ca se poate face si framantand aluatul nu vad cel putin de ce nu ar fi identica.
Ingrediente:
-480g faina
-240ml apa calduta
-sare
-putin zahar
-drojdie un pliculet ( se poate folosi si proaspata)
-putin ulei de masline
Sosul il pregatesc eu, nu am cantitati fixe, il fac din ochi: intr-o craticioara pun sos de rosii / rosii decojite din conserva tocate in blender / rosii gata pasate, depinde de am la indemana, putin ulei de masline ,o foaie mica de dafin ,un catel mic de usturoi tocat si putin zahar. Il fierb maxim 2 minute cat sa se indulceasca sucul de rosii si il folosesc cand este aproape de tot racit( niciodata fierbinte pe aluat).
Din cantitatea asta ies 2 pizza de  28cm diamentru.
Aluatul se intinde in formele de pizza, deasupra se pune intai sos si apoi noi putem salami, ciuperci champignon, ardei feliute , rosii felii si masline. Deasupra punem mozzarella rasa si coacem 15 minute la 220°.
Maria si Andrei pandesc la cuptor ca doi pui de lup, fiecare pizza trebuie sa aiba "stampila" , una cu A si una cu M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu