marți, 12 martie 2013

Lampa Berger



Celebra lampa Berger-care este impropriu numita lampa pentru ca nu lumineaza-a fost creeata si brevetata in anul 1898 de catre farmacistul francez Maurice Berger. Scopul ei initial a fost purificarea aerului din spitale. Principiul de functionare are la baza combustia catalitica iar efectul este de distrugere in proportie de 93% a virusurilor si bacteriilor. De-a lungul timpului , datorita fapului ca persoane celebre precum Pablo Picasso au facut o pasiune pentru ea, s-a transformat dintru-un obiect pur sanitar intr-un accesoriu nelipsit din casele cu pretentii. La inceput era o simpla prisma  de sticla continand un lichid incolor, acum se gaseste intr-o varietate de forme si materiale cum ar fi ceramica sau portelan fin imbunatatita cu esente fine si seducatoare care imprima unei case atitudinea dorita.
Cu ajutorul catalizatorului , a lichidului si a temperaturii ridicate aerul este purificat de virusuri si bacterii, iar mirosurile neplacute cum ar fi cel de mancare sau de tutun sunt inlaturate.
Se recomanda ca lampa sa se utilizeze o data pe saptamana si nu mai mult de 20 de minute. Mirosul este la inceput destul de tare si de intepator, mie mi-a trebuit ceva timp ca sa o "accept", nu se compara cu mirosul unei lumanari parfumate.
Preturile variaza de la 30euro pana la sute de euro.
Utilizarea este contraindicata persoanelor astmatice si se foloseste ponderat in preajma femeilor gravide si a bebelusilor.
Ii multumesc prietenei mele Ana pentru orele tarzii cand , la un pahar de Caperol, ma initia in inventiile franceze.

Vintage



4 comentarii:

  1. Mama, vreau si eu Caperol, vreau si eu inventii franceze:-) andra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. andra tu esti gravida, iti facem un fresh de portocale daca vrei

      Ștergere
  2. Cu placere Andreea,si uau mi-ai facut dor de serile cu Caperol si nu numai

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Te asteptam sa ne vizitezi in noul magazin Lampe Berger din Baneasa Shopping City sau sa achizitionezi produsele online pe http://www.facebook.com/lampeberger.ro

    RăspundețiȘtergere