duminică, 24 martie 2013

Lasagna




Lasagna fac de multi ani, nu este deloc greu dar te costa cam 2 ore si jumatate. Nu exista sa "nu iasa" atata timp cat respecti reteta. Reteta mea este pentru 4 persoane. Tava nu trebuie sa fie foarte mare.

Ai nevoie de:
-foi de lasagna ( intotdeauna made in Italy)
-mozzarella rasa
-putina smantana

Pt. sosul de carne:
-400-500g carne tocata de vita
-2 cepe medii tocate
-2 conserve de rosii decojite tocate in blender ( eu nu am avut in casa decat o cutie asa ca am completat cu rosii deja pasate)
-busuioc proaspat (combinatia rosii+busuioc pentru mine este sfanta, inclusiv la supa de rosii)
-un catel de usturoi intreg, in coaja
-ulei de masline
-sare si piper negru

Pt sosul Bechamel:
-ulei de masline
-o lingura de faina
-lapte cat cuprinde ( ca sa fie la final de consistenta unei smantani subtiri)
-sare si piper


Carnea tocata de vita se gateste in ulei pana isi schimba culoarea ( cam 7 minute), apoi se adauga ceapa tocata si se lasa cam 5-7 minute pana se inmoaie.

Apoi se adauga rosiile tocate, busuioc proaspat si un catel de usturoi intreg, in coaja ( daca pui usturoiul tocat are gust si miros prea patrunzator de usturoi, mie nu imi place decat sa-i dea o aroma de usturoi) si cam 200ml apa calduta( nu pune prea putina apa, sosul trebuie sa aiba din ce sa scada)
Se fierbe cam 1 ora-1 ora si 20minute pe foc foarte mic pana scade apa bine.

Sosul Bechamel:


O lingura de faina se rumeneste usor in putin ulei de masline, apoi se adauga treptat lapte amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase, aducand mereu la fierbere,

Se tot adauga lapte pana devine de consistenta unei smantani lichide. Se aduga sare si piper.


O tava nu foarte mare se unge usor cu putin ulei de masline.
 Apoi se incepe cu un strat de sos Beschamel
 Se aseaza foile de Lasagna, apoi inca un strat de sos


 Peste sos un strat de sos de carne,
Si din nou foi de Lasagna, sos Beschamel, sos de carne pana se termina sosul de carne
Peste ultimul strat de foi de Lasagna se pune din nou sos Beschamel,apoi eu am pus putina smantana    ( pentru un plus de colesterol hmm)

Si mozzarella rasa ca sa arate crocant la final. Pam-pam!


Se coace la 180° cam 30-35 de minute.
Pofta buna!
Daca va place va rog lasati comenturi!!!

5 comentarii:

  1. Arata foarte bine! eu fac lasagna fara carne, daca te intereseaza reteta, eu cred ca e cea mai buna lasagna si mie asa imi place. sunt convinsa ca si a ta este extraordinara, arata foarte bine oricum!

    RăspundețiȘtergere
  2. da te rog scrie reteta, sunt convinsa ca intereseaza pe cele "la dieta" .Thanks,Otix!

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea, este o reteta secreta! :)
    ti-o voi comunica in particular ca sa iti incanti papilele gustative, pana si cei care nu mananca fara carne au spus ca este extraordinara. de ceva vreme tot zic ca iti trimit un mail... o voi face la un moment dat, sunt cam bulversata acu. te puuuup!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata delicios,azi o incerc ;)).pup Ana

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca-mi permiti ti-asi propune sa adaugi vin rosu la carnea prajita...ii da cu adevarat un gust divin...iar mozarella taiata cubulete lasa putin lapte(adevarata mozarella daca o presezi iese o lacrima de lapte)care ajuta la umezirea foi de lasagna!!!!pofta buna

    RăspundețiȘtergere